İOKBS BAŞVURULARI BAŞLIYOR

2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı(İOKBS) tarihi belli oldu.

Başvurular 13 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınav, 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.   Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Sınava başvurunun en önemli şartı ailenin yıllık gelir toplamının fert başına düşen miktarı 111.600(yüzonbirbinaltıyüz) TL'den fazla olmamasıdır.

27.01.2024 197

27-01-2024

Başvuru yapacak adaylar EK-1 belgesini doldurup, belirtilen süre içinde okul idaresine teslim etmek zorundadır. Belgelerini süresi içinde teslim etmeyen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Ayrıca EK-1 belgesi ile birlikte aşağıda belirtilen evraklar da idareye teslim edilecektir.

1. Ek-1 belgesi doldurulup, okul idaresine teslim edilecek.

2. Ek-1 belgesiyle birlikte velinin(çalışan tüm veliler için) 2023 yılına ait 12 aylık gelirini gösteren maaş bordrosu,

3. Nüfus kayıt örneği(e-devletten alınabilir),

5. Velinin bakmakla yükümlü olduğu kişi ya da kişiler varsa bunlara dair mahkeme kararı örneği,

6. Velinin yararlanacağı kontenjan varsa buna dair belge(şehit, gazi, öğretmen vs),

5. Çalışmayan velinin SGK kaydı olmadığına dair belge(e-devletten alınabilir)

6. Velinin başka geliri varsa ona dair belge(Kira vs)

NOT: İşlemler öğrenci velisi tarafından yapılacaktır.

Ek-1, Kılavuzun 19.sayfasından indirilebilmektedir.

Kılavuz için tıklayınız.

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız

(13 Şubat tarihinden itibaren aktif olacaktır)