OKU-YORUM YAZI-YORUM

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce ’Öğrencilere akademik başarılarının yanında eleştirel okuma becerisi kazandırmak, zihinsel tasarım gerektiren yaratıcı yazarlığı öğrencilerde bir iç disiplin haline getirmek, öğrencilerin dil becerilerinin geliştirilmesi yanında yazarlığı kişisel gelişimlerine katkı sunacak tematik bir sanat olarak algılamalarına yardımcı olmak, sonuç odaklı olmaktan ziyade süreç odaklı buluşsal farkındalıklarını yüksek tutmak hedefi doğrultusunda öğrencilere nesnel ve öznel eleştiri yapabilme, eski ve yeni bilgiyi sentezleyebilme, bireysel özgün bakış açısı geliştirebilme ve okumada anahtar kavramların sezilerek kullanılması becerilerini kazandırmak amacıyla başlattığı OKU-YORUM YAZI-YORUM Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Yusuf Has Hacib'in "KUTADGU BİLİG" adlı eserini okuyarak çıkarımlarda bulundular. Ve bunları afişleştirerek resmettiler. Bu önemli çalışmaya rehberlik eden başta Edebiyet Öğretmenlerimiz olmak üzere resim haline getirip afiş oluşturulmasına ön ayak olan Görsel Sanatlar Öğretmenlerimize ve projeye katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

04.01.2024 122

04-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-2024